УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ТАРА     ·       ЦПО     ·       НОВИНИ     ·       (+359) 2 980 7432

Активности за децата през лятната ваканция

2020-05-27

Отново сме на прага на лятната ваканция. За децата тя е извор на свобода, игри и почивка, но за нас- възрастните, тя е още едно изпитание по отношение на това  кой ще се грижи за децата ни, докато ние сме на работа. Възможностите, които имаме, не са никак малко. Пред нас стои въпросът само да направим избор с оглед на спецификата на детето и ангажираността ни в работата.

Най-разпространените летни забавления напоследък са телевизорът, компютърът  и електронните игри – съвсем неподходящи занимания за подрастващите, които прекарват с часове обездвижени пред монитора. Много често децата просто нямат избор: градското пространство не позволява безгрижни игри пред блока, а и ние родителите не отделяме време за забавления, поради своята ангажираност.

Преподавателите  в  Лятна занималня ТАРА  полагаме усилия да бъдем полезни на родителите,  като с удоволствие и професионализъм  се грижим за децата, но имаме и някои преложения за техните съвместни занимания:

 1. Изпечете от любимите сладки, като децата вземат активно участие в приготвянето.
 2. Запасете се с пъзели и им дайте да редят на воля.
 3. Нека си направят забавни сандвичи, като декорират филията във форма по собствен вкус.
 4. Организирайте им лагер в хола, като използвате одеала и други подобни
 5. Посещения на музеи.
 6. Четете, развивайте им въображението с приказки, книжки и чудновати истории.
 7. Заведете ги на басейн.
 8. Пускайте хвърчила.
 9. Разходка в планината.
 10. Посадете цвете или дърво.
 11. Заведете малките палавници да се покатерят на някоя стена.
 12. Карайте велосипеди.
 13. Организирайте си филмов маратон.
 14. Отидете на боулинг.
 15. Отидете на риболов.
 16. Организирайте си пикник.
 17. Рисувайте- без значение с тебешир или боички, важното е да го правите заедно с децата.

Скъпи родители, използвайте  лятната ваканция максимално! Така или иначе времето никога не достига да се наситим на общуването си с децата.  Само след някоя и друга година и децата няма да имат време за нас:  ще тръгнат по своя път, със свои приятели и занимания. Времето, прекарано в игри, е сладко и незабравимо: то зарежда с положителна енергия и родителите, и децата.

Прекрасно лято на всички- малки и големи деца!

Учебен център Тара

ТАРА АКТИВ ЕООД започва дейността си като Учебен център ТАРА с подготовката на кандидат-гимназисти и кандидат-студенти, както и с езиково обучение в гъвкави и атрактивни форми. С лицензия № 200612342 /19.07.2006г. на Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет на РБългария към ТАРА АКТИВ ЕООД се открива ново направление – професионално обучение.

              

ГАЛЕРИЯ