ЕТИКЕТИ

учебен център учебен център тара обучение тара курсове матура български език обучения БЕЛ кандидат студенти изпит дистанционно обучение 7 клас кандидат-студенти математика интензивен курс присъствено групи подготовка езикова култура консултации онлайн обучение съчинение групови есе литература индивидуално ускорени 6 клас група индивидуални 12 клас кариерно развитие умения център училище 10 клас занималня малки групи знания услуги личностно израстване онлайн кандидатстудентски френски език изкуства немски език история професионално едногодишен деца чуждоезиково обучение целогодишна пробен усъвършенстват ДЗИ 5 клас Тара ученик целогодишен английски език езиков успех химия ЦПО психолог игри испански език руски език двугодишен образователни клас биология кандидатстване помощ 8 клас публикации НВО кандидат- гимназист кандидат гимназист 9 клас 1 клас 11 клас рисуване целодневна психологическа спортни децата 2 клас Христо учител 4 клас целодневно 3 клас приложни предучилищна група почасово олимпиади забавления на открито логопед
  УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ТАРА     ·       ЦПО     ·       НОВИНИ     ·       (+359) 2 980 7432

Как да изградим самочувствие в детето

2021-06-13

Като родители,  ние обичаме детето си с цялото си сърце и душа и искаме то да бъде щастливо и да се чувства добре. Едни от нещата, които се радваме да видим у него, са самочувствието и увереността в собствените възможности. Това обаче изисква от нас- възрастните, целенасоченост, много любов и позитивизъм. Ние, преподавателите от Учебен център ТАРА, предлагаме няколко практични съвета как да му помогнем:

1.Възлагайте му отговорности- така то ще се почувства значимо и полезно. Ще изпита собствените си способности и ще разбере кое е по силите му и кое- не.Това ще му донесе увереност в собствените възможности.

  1. Насърчавайте изявите- за да опознае себе си и света, детето има нужда от себеизява. Тя ще му помогне да придобие начини за откриване на нови пътища за развитие-било чрез спорт, изкуство или нещо друго.

3.Бъдете пример- детето винаги има нужда от модели, които да повтаря. Ако искате то да бъде толерантно и Вие бъдете толерантни. Ако искате да успее в спорта, спортувайте с него. Това ще му даде някаква доза увереност.

4.Показвайте,че го обичате-показвайте му любовта си , докато го подкрепяте. Това непременно му е нужно , за да се развива хармонично, спокойно  и самоуверено.

5.Помогнете му да има добра самооценка- покажете му своите критерии за успех, но без да му поставяте цели, които не може да достигне. Съобразявайте се с индивидуалните му особености, без да надхвърляте възможностите му.

  1. Научете го да взема добри решения- поставяйте го в центъра на даден проблем, който го вълнува и го подтикнете самò да стигне до изводи и да вземе решения, които то смята за правилни. Това ще го подготви да се справя самò при всеки възникнал проблем и да има самочувствието, че може да се справи с него.
  2. Награждавайте- в зависимост от възрастта и желанията, трябва да поощрим детето , проявило достатъчно самостоятелност и самоувереност. Това ще му докаже,че може да разчита на своята собствена преценка и е на прав път.

8.Подкрепяйте го-това за него е безценно , то има нужда предимно от Вашата гледна точка. За него тя е толкова важна, колкото и неговата собствена. До момента, в който ще изгради в себе си самочувствие, че може да се справя и само.

Веднъж придобили увереност в собствените си способности, децата започват да търсят себе си все по-уверено и настойчиво. Нашата подкрепяща роля  е важна само дотогава, докогато те самите имат нужда от нея. С течение на времето, от наша страна  тя трябва да става все по-невидима, за да могат малчуганите да „повярват“ в себе си.

И накрая още един съвет, произлязал от ежедневния  ни опит:  Учете децата на щастие, не на перфекционизъм!

Учебен център Тара

ТАРА АКТИВ ЕООД започва дейността си като Учебен център ТАРА с подготовката на кандидат-гимназисти и кандидат-студенти, както и с езиково обучение в гъвкави и атрактивни форми. С лицензия № 200612342 /19.07.2006г. на Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет на РБългария към ТАРА АКТИВ ЕООД се открива ново направление – професионално обучение.

              

ГАЛЕРИЯ