ЕТИКЕТИ

учебен център курсове тара матура обучение учебен център тара кандидат студенти обучения български език БЕЛ 7 клас изпит съчинение езикова култура кандидат-студенти интензивен курс математика консултации личностно израстване 10 клас есе ускорени кариерно развитие занималня 6 клас 5 клас услуги 9 клас изкуства пробен 8 клас история Христо професионално чуждоезиково обучение публикации ЦПО Йордан Йовков яворов Ботев 12 клас Вазов Иван Смирненски литература мениджмънт френски език технологии рисуване тренинг ДЗИ 4 клас marketing немски език 2 клас испански език кандидатстудентски пейо кореспонденция correspondence 3 клас 1 клас център документи лидърство руски език английски език маркетинг информационни игри присъствено лятна ваканция лятна занималня онлайн обучение индивидуално 11 клас дистанционно обучение забавления на открито подготовка приложни малки групи география декоративна фигурална всички класове едногодишен двугодишен човекът и обществото формат натюрморт химия поддържащи нива кандидатстване физика човекът и природата бал консултация композиция симулационни изпити
  УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ТАРА     ·       ЦПО     ·       НОВИНИ     ·       (+359) 2 980 7432

Как да възпитаваме детето си според зодията му

2020-08-03

Всеки родител иска най-доброто за своето дете и това е съвсем нормално. Но в стремежа си да превърнем малкото човече в истински успял, можещ и добър възрастен, понякога се престараваме и се получава обратният ефект. Разбира се, в това начинание е най-важен подходът към малкото съкровище, затова днес ще ви дадем ценни насоки, свързани със зодиакалния знак на детето, които ще ви помогнат във възпитанието му.

 

Овен

Типично за Овните е, че винаги са готови за приключения. Детето Овен  често  ще има синини и наранявания от катерене по дървета и различни пакости. Успех на родителите, които опитват да научат рогатото си хлапе на търпение и контрол! По-важно е да се опитат да овладеят енергията му по продуктивен начин – чрез спорт или друго занимание. Именно с  тази цел нашият  Учебен център предлага еднодневни екскурзии, в които децата освен че се забавляват, изразходват енергия.

 

Телец

То възприема форми, цветове и звуци, които другите зодии не долавят. То не бърза. С каквото и да се заеме го прави бавно, премерено и с вкус. Не е склонно да се лигави, за да получи исканото, но родителите му трябва да се постараят да има всичко необходимо и то да е с високо качество, понеже детето Телец е склонно към комплекси. То вижда света с очите на художник. За да отговорим на тези негови потребности, Учебен център ТАРА предлага ежеседмични арт занимания с преподавател по изобразително изкуство.

 

Близнаци

Детето Близнаци има много добра памет. То запаметява всичко още в учебните часове и вкъщи не му е необходимо много време, за да си подготви уроците. Учението му се отдава с лекота.Именно затова , за да предотвратим неговата разсеяност, прилагаме интерактивни методи в обучението , включващи видеоуроци,проекти и презентации. Разчитаме на вродената му интелигентност и любознателност.

 

Рак

Домът и семейството за Рачетата са от особена важност. Те забелязват и помнят. Детството им остава в скъпоценни ъгълчета на паметта им, където вече като по-големи се оттеглят, прехвърлят съкровищата си и се зареждат с енергия. Затова най-големият подарък, който можете да направите на своя малък Рак, е да му създадете щастливи и уютни детски спомени. За да постигнем висока ефективност в обучителния му процес, ние създаваме атмосфера, близка до домашния уют, за да могат Рачетата да се отпуснат и усвояват знанията с удоволствие.

 

Лъв

Като един истински Цар на животните, децата от зодия Лъв са много експресивни. Всички техни мисли и действия са големи и те са родени лидери. Мама и татко трябва да се опитват да научат малкото си лъвче, че от време на време е хубаво да позволява и на други хора да бъдат център на вниманието. Екипът на Учебен център ТАРА стимулира най- вече чрез изкуство (творческо писане, приложни дейности ) тяхната склонност към  себеизява.  Те са нашите главни актьори в представленията, които правим.

 

Дева

Думата "прецизност" не е достатъчна да опише начина, по който Девите подхождат към абсолютно всичко. Те са най- креативните презентатори и заразяват със своя ентусиазъм. Деликатни, скромни и спокойни, тези деца наистина въплъщават всичко чисто и добро, което е присъщо на хората. Успех на родителите, които се опитват да научат децата си Дева, че съвършенството е илюзия!

 

Везни

Още от деца Везните се опитват всякак да намерят начин да помогнат на останалите. Една от най-големите им цели е да опазят мира между хората във всички ситуации. Те имат нужда да бъдат подтиквани към различни начини за себеизразяване, затова и ние в Учебен център ТАРА  ги насочваме към рисуване, йога, пеене.   Хубаво е родителите да се опитат да научат малките си Везнички, че това да бягат от проблемите си не е най-доброто решение.

 

Скорпион

Децата, родени под този знак, обичат да се чувстват целеустремени. Ако имат пред себе си цел и предназначение, те процъфтяват и дейностите, с които се занимават, придобиват смисъл. За тях изготвянето на проект, свързан с учебната дейност,  не представлява трудност, а предизвикателство, с което трябва да се справят по най-добрия начин. Безцелните игри нерядко ги напрягат, но това също е нещо, в което трябва да се научат да се отпускат . Много често тези деца са сериозни, забравяйки за простичките удоволствия в живота. Ние в Учебен център ТАРА им  напомняме за ползата  и радостта от играта.

 

Стрелец

Малкият Стрелец мисли идеалистично и глобално, затова отрано трябва да му се обяснява, че оценките в бележника са от значение за дипломата му и че тя не е просто къс ненужна хартия. Подходящи за този тип ученици са мисловните карти, в които преподаватели и ученици от Учебен център ТАРА синтезираме огромно количество информация. Всъщност, тук не става въпрос само за ученето. Родителите на детето от тази зодия трябва да се постараят да му обяснят, че мечтите и идеалите са прекрасно нещо, но в реалния свят доминират норми и правила.

 

Козирог

Твърди, стабилни и практични, децата Козирог винаги изглеждат много по-зрели за възрастта си. Никога не е необходимо да им повтаряте нещо по два пъти и почти никога няма да си навлекат неприятности. Важно е от малки да се учат да правят разлика между манипулаторство и лидерство, за да улеснят живота си по-натам.Ние в Учебен център ТАРА работим в посока изгражданена умения за баланс между крайностите в поведението и разбиранията на Козирога.

 

Водолей

Детето Водолей още от бебе показва, че е независимо и дръзко. В училище трябва да му бъде интересно, иначе ще намали оценките си. Той обича предизвикателствата, с желание се включва във всякакви състезания и конкурси и обикновено печели първите места. С помощта и контрола от страна на родителите и учителите  си, в крайна сметка Водолейчето се ориентира в една посока, където влага цялата си енергия и постига отлични резултати. Екипът на Учебен център ТАРА толелира тези им усилия, като предлага различни варианти за кариерно развитие.

 

Риби

Децата Риби обожават да си измислят истории, да преиначават реалността, да я модифицират и украсяват така, че да стане по-райска и по-поносима. Измислените светове са реални за тях. Свръхстимулирането на богатото им въображение ги води до откриването на неподозирани таланти, които ние – учителите в  Учебен център ТАРА, ние опитваме да прозрем  още в зародиш. Тези деца се нуждаят от здрава връзка с реалността, като фантазният свят не бива да бъде задушаван, а канализиран в градивни творчески занимания като музика, рисуване и танци.

 

 

Учебен център Тара

ТАРА АКТИВ ЕООД започва дейността си като Учебен център ТАРА с подготовката на кандидат-гимназисти и кандидат-студенти, както и с езиково обучение в гъвкави и атрактивни форми. С лицензия № 200612342 /19.07.2006г. на Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет на РБългария към ТАРА АКТИВ ЕООД се открива ново направление – професионално обучение.

              

ГАЛЕРИЯ