ЕТИКЕТИ

учебен център курсове тара матура обучение учебен център тара кандидат студенти обучения български език БЕЛ 7 клас изпит съчинение езикова култура кандидат-студенти интензивен курс математика консултации личностно израстване 10 клас есе ускорени кариерно развитие занималня 6 клас 5 клас услуги 9 клас изкуства пробен 8 клас история Христо професионално чуждоезиково обучение публикации ЦПО Йордан Йовков яворов Ботев 12 клас Вазов Иван Смирненски литература мениджмънт френски език технологии рисуване тренинг ДЗИ 4 клас marketing немски език 2 клас испански език кандидатстудентски пейо кореспонденция correspondence 3 клас 1 клас център документи лидърство руски език английски език маркетинг информационни игри присъствено лятна ваканция лятна занималня онлайн обучение индивидуално 11 клас дистанционно обучение забавления на открито подготовка приложни малки групи география декоративна фигурална всички класове едногодишен двугодишен човекът и обществото формат натюрморт химия поддържащи нива кандидатстване физика човекът и природата бал консултация композиция симулационни изпити
  УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ТАРА     ·       ЦПО     ·       НОВИНИ     ·       (+359) 2 980 7432

Какво дава занималнята – на децата и на техните родители

2020-08-03

Какво дава занималнята – на децата и на техните родители

 

Въпреки че голяма част от училищата предлагат целодневно обучение, те не винаги разполагат с необходимата материална база. Често групите в училищните занимални са големи и по този начин е затруднен индивидуалният контакт между учител и ученик.

По тази причина все повече родители избират частната занималня пред училищната.

Защото занималнята е шанс за децата – да доразвият потенциала си, да изразят себе си и да научат онова, за което времето в училище понякога просто не стига.

Занималнята предоставя на децата възможността да общуват – със самото знание, но също така да общуват с други свои връстници.. Занималнята е опит за самите деца – да бъдат от една страна индивидуалности, но от друга – да умеят и да работят в колектив. Шанс да общуват с учителите си и да получат максимума от техните знания.

Занималнята е посредник между детето и училището. Училището като институция понякога плаши децата със своята задължителност, с високите си критерии, с наложените очаквания. Идеята на занималнята е и да свали това напрежение от детската психика – занималнята е по желание, критериите се определят спрямо самото дете, спрямо това какво иска да постигне то и какво очаква от себе си. Занималнята е уют, емоционално пространство, където децата не са подложени на агресивен контрол и амбициозни съревнования.

Занималнята дава едно необходимо на всички деца допълнително време. Малките групи предоставят  на учениците възможността да разберат пълноценно и в спокойна атмосфера материала, да помислят, да не бързат и да не се притесняват как ще бъдат оценени.

Занималнята занимава децата.  Детското съзнание трябва да бъде ангажирано по един едновременно приятен и интригуващ начин.

На родителите занималнята дава спокойствие и увереност. Спокойствие, че децата им ще се справят с училищния материал и ще покажат добри резултати. И увереност, че са в добри ръце, защото целта на занималня „Тара“ е децата да постигат високи резултати, но и да бъдат щастливи, докато го правят.

                                                                                                                                                                                                                                     Ния Стефанова

                                                                                                                                                                                                                            Преподавател по БЕЛ

                                                                                                                                                                                                                               

Учебен център Тара

ТАРА АКТИВ ЕООД започва дейността си като Учебен център ТАРА с подготовката на кандидат-гимназисти и кандидат-студенти, както и с езиково обучение в гъвкави и атрактивни форми. С лицензия № 200612342 /19.07.2006г. на Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет на РБългария към ТАРА АКТИВ ЕООД се открива ново направление – професионално обучение.

              

ГАЛЕРИЯ