УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ТАРА     ·       ЦПО     ·       НОВИНИ     ·       (+359) 2 980 7432

Образователен калейдоскоп

2019-02-20

  1. 1.      Защо предпочeте образование в чужбина?

 

Предпочитам образованието в чужбина, защото е по-качествено. В чужбина университетите предлагат много възможности за развитие, които тук, в България, все още не са предлагани.

 

            2.      Какво те мотивира да продължиш образованието си в чужбина?

 

Мотивира ме фактът, че все повече и повече млади хора продължават успешно образованието си в чужбина. Моят брат учи все още извън страната и казва, че качеството на образование е доста по-високо.

 

 

           3.      Къде ще търсиш реализация – у нас или в чужбина?

 

За реализация все още не съм решила. Тъй като уча медицина, имам много опции. Но ако трябва в момента да разсъждавам над този въпрос- по-скоро ще търся реализация в чужбина, защото има повече възможности, а и заплащането е по-високо.

 

           4.      Кое от начина ти на живот в България ти липсва в чужбина?

 

Ужасно много ми липсват приятелите и семейството, липсват ми дори и непознатите хора по улиците. Липсва ми нашата природа, храна, нощният живот, а понякога дори ми липсват и негативите на България.

 

           5.      Има ли нещо, което би променила в родната и чуждата реалност?

 

Много неща бих променила и в двете реалности. В България бих променила изцяло образователната и здравната система, защото те са най-важни. В чужбина, т.е в Германия, защото тук уча, бих променила хората и работното им време. Тук няма денонощни магазини, нито аптеки. Всички магазини затварят в 20 часа, а в неделя нищо не работи.

Учебен център Тара

ТАРА АКТИВ ЕООД започва дейността си като Учебен център ТАРА с подготовката на кандидат-гимназисти и кандидат-студенти, както и с езиково обучение в гъвкави и атрактивни форми. С лицензия № 200612342 /19.07.2006г. на Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет на РБългария към ТАРА АКТИВ ЕООД се открива ново направление – професионално обучение.

              

ГАЛЕРИЯ