ЕТИКЕТИ

учебен център учебен център тара обучение тара курсове матура български език кандидат студенти изпит БЕЛ обучения 7 клас кандидат-студенти математика езикова култура съчинение подготовка консултации интензивен курс литература групи 6 клас дистанционно обучение 10 клас есе кариерно развитие умения услуги център ускорени училище група занималня личностно израстване индивидуално френски език знания групови малки групи изкуства присъствено история немски език деца едногодишен 5 клас индивидуални професионално 12 клас онлайн обучение целогодишна пробен кандидатстудентски ДЗИ ученик усъвършенстват чуждоезиково обучение 9 клас езиков целогодишен успех английски език игри 8 клас психолог химия двугодишен ЦПО Тара руски език образователни испански език биология публикации 11 клас помощ целодневна Христо клас рисуване 1 клас Йордан психологическа логопед Йовков почасово яворов предучилищна група спортни Смирненски консултация 3 клас забавления на открито 2 клас учител олимпиади кандидатстване приложни 4 клас децата
  УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ТАРА     ·       ЦПО     ·       НОВИНИ     ·       (+359) 2 980 7432

Писмо до децата на България

2020-11-25

Скъпи български деца,
Прочетохме наскоро едно стихотворение, което се нарича „Аз съм българче”. В него един български поет пише следните странни неща: „Аз съм българче обичам, наште планини зелени, българин да се наричам - първа радост е за мене!” 
Възможно е да сте прочели това възпитателно стихотворение. Възможно е и да сте го пропуснали. Училището винаги е било заето с прекалено трудни задачи и с неотложни дела.
Скъпи български деца, 
Радостта е временно емоционално състояние. Детската радост вчера е била една, а днес вече я няма или е съвсем друга. Днес в любимата ви Родина е събрана много тъга, а и първата радост не е същата. Хората бягат и от зелените планини, и от китните села, и от сантименталните градове. Бягат от настоящето, бягат и от миналото. Нещо е уплашило хората. Нещо ги е стреснало, та не могат да се спрат в бягството. 
Дали зверове са нападнали селата и градовете? Или врагове-нашественици са завладели Родината?
Скъпи български деца, 
В милата ви Родина е дошло нещо по-страшно от враговете, от вълците и от нощните демони. В Родината са дошли Крадците на бъдеще и са се разпоредили навсякъде. Най-страшните чудовища са, обитавали земята, въздуха и водите. 
Крадците на бъдеще бързат да погълнат всичко, което се изпречи на пътя им. Вълкът от онази страшна приказка изяде седем козлета и още го помнят и споменават. А тези Крадци могат да изядат седем милиона козлета и да питат за още. Политически некоректно е, скъпи деца, такова лакомо изяждане на невинни козлета, но е скръбен исторически факт.
Скъпи български деца, 
Крадците на бъдеще са взели страха на бащите и са влели тревога в очите на майките ви. Крадците на бъдеще са изпили и последната капка вяра в сърцата на българските човеци. И човеците ходят с празни гърди и с леки сърца. Крадците на бъдеще са погълнали милата ви Родина и търсят да открият още оцелели неща за своя храна и насита.
Скъпи български деца, 
Крадците на бъдеще обичат децата. И се хвалят със своята обич. Водени от своята силна любов, вече са откраднали целия наличен живот. Отредили са да бъдете срамежливо тъгуващи Пепеляшки. Пепелна прислуга, предвидливо държана далеч от дворци и блюда, от принцове и принцеси. 
Блюдата и принцесите са опиум за народа, скъпи деца. Поради тази причина щастливите сватби, вдигани в края на приказките, са заслужено отменени.
Скъпи български деца, събудете се някоя нощ. 
Вземете мечетата, зайчетата, тигрите... всички животни, които бдят и храбро пазят леглата ви. Мечетата, зайчетата, тигрите... знаят къде да идат. Идете заедно с тях в нощта и претърсете гората на сънищата. Намерете Ловеца където и да се е скрил от омерзение и презрение. И го доведете в милата ви Родина. Посочете му страшните Крадци, които са прегърнали в смъртна прегръдка обозримото и необозримото българско бъдеще. 
Ловецът знае как да опъне лъка. И какво да прави с Крадците.
Мечетата, зайчетата и тигрите ще ви научат какво да правите с бъдещето.

С обич: Братя Грим

Учебен център Тара

ТАРА АКТИВ ЕООД започва дейността си като Учебен център ТАРА с подготовката на кандидат-гимназисти и кандидат-студенти, както и с езиково обучение в гъвкави и атрактивни форми. С лицензия № 200612342 /19.07.2006г. на Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет на РБългария към ТАРА АКТИВ ЕООД се открива ново направление – професионално обучение.

              

ГАЛЕРИЯ