УЧЕБЕН ЦЕНТЪР ТАРА     ·       ЦПО     ·       НОВИНИ     ·       (+359) 2 980 7432

Уъркшоп по филц

2018-11-20

Филцът е мек плат, който се изработва от вълна или изкуствени влакна. Филцоването вероятно е най-старата форма на производство на платове, позната на човечеството, предхождаща тъкането и плетенето. В различни култури битуват различни легенди за произхода на филцоването. Днес традиционното филцоване още се практикува от номадските племена в Азия, като по този начин се произвеждат рогозки, шатри и облекло. Филцът е и една от често ползваните материи в производството на шапки, бижута, декориране на други тъкани, както и за създаване на текстилни пана (картини).

Курсът продължава 3 часа  и ще се проведе по предварително уточнен график  в Учебен център ТАРА на цена 50 лв. с включени материали.

Учебен център Тара

ТАРА АКТИВ ЕООД започва дейността си като Учебен център ТАРА с подготовката на кандидат-гимназисти и кандидат-студенти, както и с езиково обучение в гъвкави и атрактивни форми. С лицензия № 200612342 /19.07.2006г. на Национална агенция за професионално образование и обучение към Министерски съвет на РБългария към ТАРА АКТИВ ЕООД се открива ново направление – професионално обучение.

              

ГАЛЕРИЯ